A murit poetul Emil Brumaru

Poetul Emil Brumaru s-a stins din viață, la vârsta de 80 de ani. Anunțul decesului său a fost făcut de profesorul universitar Liviu Antonesei pe blogul său.

”Poetul Emil Brumaru s-a retras în rezervația de îngeri. E greu să scriu, am amintiri cu el de peste 45 de ani. Pe la jumătatea anilor 70, cînd se năștea și în mine un fel poet, dintre poeții ieșeni ai vremii, îmi plăeau cel mai mult cei cinci din generația numită 70 – Petru Aruștei, Dan Laurențiu, Mihai Ursachi, Cezar Ivănescu, Emil Brumaru. I-am scris în ordinea în care ne-au părăsit, m-au părăsit. (…) Emil împlinise de curînd 80 de ani și era într-o formă de invidiat, cel puțin așa mi se părea mie. Joi seara, a făcut un ACV, a fost internat la spital și supus terapiei intensive, în după- amiaza de azi, își revenise, a spus poezii asistentelor, a mîncat, a glumit. După cîteva ore, a venit vestea că a avut două stopuri cardiace și a intrat în comă. Am sperat totuși într-un miracol. Nu s-a petrecut. La 23:35 a plecat(n.r. vineri spre sâmbătă). A plecat, nu a murit, îngerii nu mor niciodată, se retrag numai în Rezervația de Îngeri”, scrie Liviu Antonesei pe blog.

Emil Brumaru și-a făcut debutul în 1970 cu poezii în revista ”Luceafărul”,atunci fiind publicate ”Versuri” și ”Detectivul Arthur”. La scurt timp a primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru debut. În 2005 a fost recompensat pentru întreaga activitate cu Premiul de Excelență la ediția a XXVI-a a Festivalului „George Bacovia”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS