Cine a fost Corneliu Vadim Tudor

Starea lui Corneliu Vadim Tudor s-a agravat după ce a fost internat, luni dimineaţă, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei. Acesta a suferit un infarct şi a fost supus unei intervenţii. Medicii au încercat să îl resusciteze şi să îl stabilizeze, însă fără rezultat, decesul fiind înregistrat la ora 18.30, potrivit unor surse medicale, citate de agenţia de ştiri Mediafax.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti. Scriitor, politician şi jurnalist, Corneliu Vadim Tudor a fost fondatorul Partidului România Mare, membru al Parlamentului European şi senator.

Împreună cu scriitorul Eugen Barbu, în 1990 a fondat revista „România Mare”, iar anul următor, Partidul România Mare.

Licențiat in ”Sociologia Religiei” si doctor în istorie, Corneliu Vadim Tudor a fost bursier al Premiului internațional “Herder”.

Corneliu Vadim Tudor  şi-a început activitatea de ziarist la România liberă și Magazin, apoi la Agenția de Presă AGERPRES.

După decembrie 1989 a înființat publicațiile România Mare, Politica și Tricolorul.

Corneliu Vadim Tudor și-a început cariera politică înfiintind şi conducând Partidul România Mare . A fost senator din 1992 până în 2008, când, în urma alegerilor în sistem uninominal, nu a mai intrat în Parlament.

Candidat la toate alegerile prezidențiale din noiembrie 1996 până în 2014, Corneliu Vadim Tudor a obţinut cel mai mare număr de voturi la scrutinul din 2000. Atunci a reuşit să intre în turul al doilea dar a pierdut în faţa contracandidatului său, social-democratul Ion Iliescu. În 2009, Corneliu Vadim Tudor  a fost ales europarlamentar.

Corneliu Vadim Tudor a fost autorul unor volume de poezie și proză, dintre care unele au fost traduse în șapte limbi. La acestea se adaugă eseuri, scenarii de film, piese de teatru, reportaje și cronici literare.

A fost distins cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler şi a primit Medalia de Bronz a Vaticanului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS