A murit Colin Kroll, unul dintre fondatorii platformei Vine și al HQ Trivia

Co-fondator al platformei video Vine și creator al HQ Trivia, o aplicație de jocuri, inginerul american Colin Kroll a fost găsit mort, duminică dimineața, la New York, în locuința sa.

Tânărul avea 34 de ani, relatează Mediafax.

NYPD a afirmat, pentru THR și TMZ, că indiciile inițiale arată drept cauză a decesului o supradoză de droguri, dar informația urmează să fie confirmată.

Decesul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt și de partenerul lui Kroll, Rus Yusupov.

Fost inginer la Yahoo, Kroll a lansat Vine, o aplicație prin care se puteau crea clipuri de 6 secunde, în 2012, alături de Yusupov și Dom Hofmann. Aplicația a fost achiziționată de rețeaua socială Twitter înainte de lansare, pentru 30 de milioane de dolari.

Vine a ajuns la un maxim de 200 de utilizatori, iar Kroll a fost director general șase luni, în 2014, până când a fost îndepărtat.

Twitter a închis aplicația anul trecut, dar clipurile create sunt încă disponibile pe rețeaua socială.

Kroll și Yusupov au lansat aplicația HQ Trivia, un joc cu întrebări de cultură generală, care a ajuns la un maxim de popularitate în septembrie 2017, dar anul acesta a ieșit din Top 100 cele mai descărcate aplicații din App Store, magazinul de aplicații pentru iPhone. Numărul de utilizatori estimați se ridică la peste 2 milioane, iar în septembrie a lansat un al doilea joc HQ Word.

Aplicația a prezentat și show-uri live, care au fost găzduit de vedete precum Jimmy Kimmel și Bert from Sesame Street. În cadrul acestor emisiuni, concurenții câștigă premii în bani.

Kroll a cunoscut drept o persoană controversată. Publicația Recode a dezvăluit, că a fost îndepărtat de Twitter, din cauza comportamentului inadecvat față de femei. Dezvăluirea i-a făcut dificil accesul la investitori ulterior, când a căutat finanțare pentru HQ Trivia. De asemenea, la HQ s-a confruntat cu acuzații asemănătoare, iar la începutul acestui an a influențat îndepărtarea fostului CEO.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS