Confidenţialitate

A murit actrița Carmen Stănescu

Actriţa Carmen Stănescu a murit în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 92 de ani.

Informaţia a fost confirmată, pentru AGERPRES, de actriţa Ilinca Tomoroveanu, director adjunct al Teatrului Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti.

“Este adevărat, doamna Carmen Stănescu a murit azi noapte. Bănuiesc că motivul este boala de care suferea dânsa”, a precizat Ilinca Tomoroveanu.

Fermecătoarea actriţă a bucurat generaţii întregi cu apariţiile ei în filme şi piese de teatru, dar mai ales în emisiunile de varietăţi.

Carmen Stănescu a debutat în anul 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa “Frații Karamazov”. De-a lungul carierei sale, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Național și a altor teatre din București.

Carmen Stănescu s-a născut 29 iulie 1925, la București. A absolvit Conservatorul Regal de Muzică și Artă Dramatică, promoția 1944-1948, la clasa profesoarei Mărioara Voiculescu.

Ultimul ei proiect datează din 2010. Este vorba de filmul documentar “Măria sa, Birlic”, unde a interpretat propriul rol. La TNB ultima oară a urcat pe scenă în 2004, în “Egoistul”, în regia lui Radu Beligan.

Era căsătorită cu actorul Damian Crâşmaru.

Actrița suferea de o afecțiune a articulațiilor, care îi limitase mobilitatea în ultimii ani. În tinerețe a fost şi campioană la atletism și cinci ani a făcut parte din echipa națională de tir.