Confidenţialitate

A. Moraru, IPP: Nu există atâtea târguri de Crăciun, câte locuri de protest avem noi

Societatea civilă critică Primăria Capitalei, după ce edilul Gabriela Firea a anunțat că în Piața Victoriei va fi organizat – în luna decembrie – un târg de Crăciun.

Evenimentul, numit-‘Targ de sărbători — Festival de colinde și obiceiuri de iarnă‘ – va avea loc între 5 și 17 decembrie.

Potrivit Primăriei Generale, târgul este dedicat copiilor și a fost organizat că urmare a unei solicitări din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Reprezentanții mișcării „Rezist”- cei care organizează protestele antiguvernamentale – spun că primarul Capitalei vrea să alunge din piață oamenii cu pancarte. Adrian Moraru, director în cadrul Institutului pentru Politici Publice spune că este o atitudine demnă de anii ’90. “Discutăm despre practici care vin din perioada comunistă, în care pe orice cale încerci să șicanezi oamenii care încearcă să protesteze. Ce nu înțelege, în schimb, doamna Firea este că s-ar putea să ajute organizarea unui târg acolo. Chiar și oamenii din târg pot să se alăture protestului. E un moment foarte bun ca electroratul doamnei Firea, care ar putea veni la un asemenea târg să ia contact cu ce se întâmplă în țara asta“, este de părere Adrian Moraru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El spune, însă, că în București mai sunt locuri unde se pot aduna protestatarii. “Nu există atâtea târguri de Crăciun, câte locuri mai avem noi în cap și care pot să deranjeze poate chiar mai mult decât Piața Victoriei. Unul dintre ele, poate la câteva sute de metri este chiar sediul central al PSD-ului. Putem să merge sub balcon la doamna Camen Dan, în piața Revoluției“, precizează Adrian Moraru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am încercat să obținem și o reacție din partea Primăriei Capitalei, după nemulțumirile exprimate de societatea civilă. Până la această oră, nu am primit un răspuns la solicitarea noastră.