A inceput Festivalul International de Film de animatie Anim’est (AUDIO)

Festivalul de Film de animatie Anim’est se desfasoara la Bucuresti pana in data de 12 octombrie

In perioada 3-12 octombrie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi Atelierul de Producţie, publicul românesc va avea ocazia de a viziona zeci de filme de animație și de a participa la workshop-urile, masterclass-urile, nopțile tematice de muzică și film, petrecerile sau expozițiile interactive plănuite de organizatori.

Anul acesta, la cea de-a noua ediţie a festivalului, 18 scurtmetraje vin să demonstreze revigorarea filmului românesc de animaţie. Foşti absolvenţi ai Animation Worksheep se întorc la Anim’est cu cele mai noi proiecte din portofoliu: Ana Maria Lemnaru înscrie animaţia stop motion Bread, după participarea din 2012 cu A fost odată un copil, Valeriu Căliman revine, după Legacy (2010), cu scurtmetrajul 2D digital Cum s-a inventat…, Corin Iftodi participă cu 3D Robot Love, după Mobilfonul din 2012, iar Laurenţiu Popa revine, după prezenţa din 2013 cu Priveghiul, cu o nouă animaţie, Viu, o frumoasă interpretare a poeziei Tangentă, scrisă de Eugène Guillevic.

Câştigătorul Premiului pentru Cel mai Bun Film Românesc, oferit de Institutul Cultural Român, va fi decis de un juriu alcătuit din Laurenţiu Damian, Lana Taknosa Nikolic, profesor şi coordonator de studenţi la prestigioasa şcoală Animation Workshop şi Yiorgos Tsangaris, director artistic al festivalului Animafest Cyprus şi profesor de arte frumoase la Universitatea din Nicosia.

Competiţia românească va fi proiectată miercuri, 8 octombrie, de la ora 20.30, şi în reluare joi, 9 octombrie, de la ora 14.30, la Cinema Elvira Popescu.

Biletele şi abonamentele sunt disponibile şi la casieriile cinematografelor Elvira Popescu şi Cinema Studio, pe toată perioada festivalului.