A. Hagiu: Un plin pentru un autoturism costă cu 25 de lei mai mult; luni au loc discuții cu Executivul

Până la 450 de lei în plus (in cazul autocamioanelor) trebuie să plătească de vineri transportatorii pentru un plin, după ce a intrat în vigoare supraacciza la carburanți.

De vineri a intrat în vigoare prima majorare de acciză, de 16 bani pe litru, iar următoarea majorare a tot de 16 bani pe litru, va fi aplicata de pe 1 octombrie.

Potrivit unui studiu al Federatiei Operatorilor Romani de Transport, din 4 august prețurile la benzină și motorină au crescut constant cu 14-15 bani. Unii specialiști au pus aceste majorări pe seama evoluției cotațiilor internaționale ale petrolului, influențate de uraganele care au lovit în ultimele săptămâni Statele Unite.

Luni va avea loc o întâlnire la Guvern, pe tema supraaccizei, iar transportatorii vor anunța atunci dacă organizează sau nu proteste.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Federației, Augustin Hagiu, afirmă că deja mulți transportatori nu mai alimentează în România, ci în alte state, unde carburantul este mai ieftin.

L-am întrebat pe Augustin Hagiu cât costă de vineri un plin pentru un transportator: acesta afirmă că pentru un autorurism costul în plus este de 25 de lei, în vreme ce pentru un autocamion, costul este de 450 de lei în plus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Recent, oficialii guvernamentali le-au transmis transportatorilor că preţurile la pompă nu vor creşte ca urmare a majorării accizei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS