Confidenţialitate

A fost semnat contractul pentru primul lot al Autostrăzii Sibiu – Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A – CNAIR a semnat duminică contractul pentru primul lot din Autostrada Sibiu-Pitești. Porțiunea de autostradă cuprinsă între Sibiu și Boiţa va fi construită de austriecii de la Porr Construct. Aceștia au mai realizat în România o porțiune din autostrada Sebeș – Turda, dată în folosință anul trecut.
Valoarea contractului pentru realizarea celor 13 km de autostradă, este de aproximativ 613 milioane lei fără TVA.  Constructorul va avea la dispoziție un an pentru proiectare și alți trei ani pentru execuție. Acesta şi-a asumat și o garanție a lucrărilor de 10 ani.
Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 123 kilometri şi va fi împărţită în cinci loturi: Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti. Autostrada va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri.
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc:
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un alt contract semnat duminică este cel pentru proiectarea și execuția Lotului 3 al Autostrăzii Centură Sud a Municipiului București. Valoarea contractului este de 853.422.022,52 lei, fără TVA (echivalentul a 180 milioane euro). Lotul 3 al autostrăzii de Centură București Sud va avea o lungime de aproximativ 18 km și este format din două sectoare de 15,46 km, respectiv 2,5 km.

Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 30 luni (2,5 ani) pentru execuția lucrărilor.Autostrada de Centură București Sud va asigura conexiunea dintre autostrada A1 (București – Pitești) și A2 (București – Constanța), pe coridorul IV Pan European.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Transporturilor – Răzvan Cuc i-a avertizat din nou pe constructori:  „Nu o să mai tolerăm nicio întârziere. Sunt firme care au reușit să scurteze timpul de proiectate de la 9 luni la 2 luni. Nu vă mai bateți joc de subcontractorii români. Nu vreau să mai fiu informat că nu sunt plătiți subcontractorii atâta timp cât statul român plătește la timp facturilor”, a declarat  Răzvan Cuc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.