Bărbatul care a incendiat opt mașini în București a fost arestat

Bărbatul care a incendiat opt mașini în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, în București, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Fusese reținut de polițiști, iar judecătorii au decis ulterior arestarea.

Bărbatul are 45 de ani și locuiește în sectorul 1 al Capitalei. A fost prins vineri noaptea chiar în spatele unei secții de poliție, la o săptămână după ce a incendiat 8 mașini în Sectorul 1 al Capitalei. Purta aceleași haine, iar polițiștii aveau deja informații că se află în zonă. La audieri și-a recunoscut vina.

„Autorul e un şofer auto profesionist, are permisul suspendat, a fost depistat în trafic în urmă cu câteva luni conducând un autoturism cu numere expirate. Are copii, nu e căsătorit, probabil şi de aici a degenerat tot comportamentul lui”, spune șeful Poliției Sector 1, comisar șef Ionuț Dană

Bărbatul a fost prins după șase zile în care anchetatorii au vizionat imaginile surprinse de peste 200 de camere de luat vederi, au audiat 30 de martori și au avut în vedere 16 persoane care semănau cu incendiatorul.

În noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, ISU Bucureşti – Ilfov a intervenit în mod succesiv, în decurs de mai puţin de o oră, pentru stingerea unor incendii produse la autoturisme staţionate

Primul incendiu a fost anuntat la 112 în jurul orei 23.00, pe strada Gala Galaction, unde au fost găsite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată.

În scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme.

Bărbatul a fost reținut chiar în spatele secției 1 de poliție, după șapte zile în care anchetatorii au vizionat imaginile surprinse de peste 200 de camere de luat vederi, au stabilit traseul piromanului si au cerut ajutorul populatiei pentru identificarea lui.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS