Confidenţialitate

A fost inventat robotul care rezolvă cubul Rubik în mai puţin de 3 secunde – VIDEO

Zackary Gromko, un elev din Florida, SUA, a creat un robot care poate rezolva un cub Rubik într-un timp record de 2,39 de secunde, însemnând efectuarea a doar 20 de mişcări.

Recordul a fost înregistrat de Guinness World Records pe 15 octombrie 2015, când Gromko a făcut demonstraţia în sala de sport din incinta unei şcoli.

cubul rubik record 2

 

Maşinăria este conectată la un calculator şi găseşte soluţia cubului Rubik într-o clipită.

Robotul inventat de Zackary Gromko scoate un timp atât de scurt datorită faptului că aceasta nu face nicio mişcare inutilă.

Uimitorul robot mai întâi scanează cubul folosind două camere, după care generează automat o soluţie, apoi roteşte cubul folosind şase braţe (unul pentru fiecare faţă a cubului)” a descris Guinness World Records procesul de funcţionare a maşinii.

Cel mai rapid timp scos de un om pentru rezolvarea cubului Rubik a înregistrat o durată de 5,25 de secunde şi este încă deţinut de un adolescent american, Collin Burns.

Cubul lui Rubik  a fost inventat de către sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik, în 1974. De atunci, s-au depus eforturi mari pentru a găsi soluții cât mai rapide pentru rezolvarea lui. S-au scris cărţi care prezintă diferite soluţii de rezolvare şi s-au organizat competiţii, cum ar fi Campionatul Mondial de cub Rubik.

Foto: Guinness World Records