A fost gasit un al doilea fragment de avion, pe Insula Reunion

Un al doilea fragment de epavă de avion a fost adus la ţărm, pe Insula Reunion, în Oceanul Indian. Un prim fragment a fost gasit miercuri. Este vorba despre o bucată de aripă, despre care se crede că ar proveni de la zborul MH370, dat dispărut anul trecut.

Ce de-al doilea fragment pare să fie uşa unuei aeronave si a fost găsit la sud de oraşul Saint-Denis. Fragmentul ar avea o inscripţie străină şi, posibil, o ilustraţie.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care asigura zborul 370 (MH370) de la Kuala Lumpur la Beijing a dispărut de pe radare pe 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord.
Prima bucată de epavă a fost adusă în Franţa sâmbătă, unde anchetatorii vor încerca, la Toulouse, să stabilească dacă provine de la zborul MH370.
Este vorba despre un flaps de Boeing 777 – acelaşi tip de avion ca cel dispărut.
Anchetatorii urmează să-şi înceapă activitatea miercuri.

Intre timp, Malaezia cere ajutorul teritoriilor din apropierea insulei Reunion să extindă zona de căutare a fragmentelor aeronavei.
Ministrul Transporturilor Liow Tiong Lai a declarat duminică că Departamentul Aviaţiei Civile cere acestor autorităţi să le permită experţilor “să facă analize mai profunde în cazul în care pe uscat ajung alte fragmente, care să ne ofere indicii suplimentare despre aeronava dispărută”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS