A fost gasit mormantul lui Miguel de Cervantes, la 400 de ani de la moartea sa (AUDIO)

Cercetătorii spanioli spun că au găsit mormântul scriitorului Miguel de Cervantes, la aproape 400 de ani la moartea acestuia. În același loc au fost descoperite și rămășițele soției lui Cervantes.

Aproape 400 de ani s-au scurs de la moartea creatorului celebrului personaj Don Quijote. Vreme de patru secole, mormântul lui Miguel de Cervantes a rămas neidentificat.

După îndelungi căutări, oamenii de ştiinţă spanioli sunt acum convinși că au descoperit rămăşiţele pământeşti ale scriitorului. Fragmente de oase au fost găsite într-o capelă din Madrid, aparţinând ordinului Trinitarian, a declarat şeful Sociedad de Ciencia Aranzad, Francisco Etxeberria.

În același loc au fost găsite și rămășițele soției lui Cervantes, dar și ale altor persoane, ceea ce va îngreuna munca cercetătorilor, care trebuie acum să separe și să identifice precis fiecare fragment.

Oamenii de știință vor să afle cum a murit Cervantes. De-a lungul timpului au existat speculaţii potrivit cărora scriitorul ar fi fost alcoolic şi ar fi suferit de ciroză hepatică. Alţii spun că ar fi suferit de diabet sau chiar de malarie.

Cervantes este unul dintre cei mai mari scriitori ai ‘Secolului de aur’ spaniol, care a pierit sărac, pe 22 aprilie 1616, şi a fost îngropat în ziua următoare. Cervantes este considerat un simbol al literaturii spaniole.