A fost descoperita munitie de razboi in lacul Curiacul din Campina

Lucrările de amenajare a lacului din localitatea prahoveană Câmpina au fost sistate de primărie, după ce echipa de muncitori a facut aceasta descoperire în timpul săpăturilor.

Zeci de cartușe de mitralieră și un proiectil de mari dimensiuni au fost descoperite de muncitorii angajați să amenajeze parcul aflat în imediata apropiere a lacului Curiacul din Câmpina.

Riscul de explizie a fost real având în vedere că proiectilul a fost descoperit pe marginea apei în timp ce muncitorii lucrau cu excavatorul.

Dacă inițial nici nu au vrut să audă de avertismentele bătrânilor din oraș, care au atras atenția în repetate rânduri că, pe fundul lacului se află un vagon de tren plin cu muniție din al Doilea Război Mondial, reprezentanții administrației locale s-au răzgândit acum și au cerut ajutorul pirotehniștilor de la ISU Prahova care au recomandat oprirea temporară a lucrărilor.

Aceștia s-au deplasat la fața locului, dar, din cauza terenului extrem de mlăștinos, căutările armamentului au fost anulate.

Prin urmare lucrările de amenajare a lacului vor fi reluate cu indicația ca muncitorii să sape cu mare grijă.