Confidenţialitate

A fost depășit pragul a 4 milioane de decese asociate Covid la nivel mondial

Bilanţul pandemiei a ajuns, joi, la 4 milioane de decese asociate Covid.

Pragul de 2 milioane de cazuri mortale a fost atins după un an de pandemie, iar celelalte 2 milioane au fost înregistrate în doar 166 de zile, potrivit Reuters.

Ţările cu cel mai mare număr de decese sunt Statele Unite, Brazilia, India, Rusia şi Mexic, reprezentând aproximativ 50% din totalul global, în timp ce Peru, Ungaria, Bosnia şi Herţegovina, Cehia şi Gibraltar au înregistrat cele mai mari rate de decese la numărul populaţiei.

America Latină înfruntă cea mai gravă epidemie din luna martie, cu 43 din fiecare 100 de infecţii din lume fiind raportate în regiune. Primele nouă ţări care au raportat cele mai multe decese per capita în ultima săptămână se află în America Latină.

Cei mai mulţi dintre pacienţii internaţi în Bolivia, Chile şi Uruguay au vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani.

Brazilia şi India raportează cele mai multe decese zilnice pe săptămână.

India înregistrează 1 din fiecare 3 decese raportat în lume zilnic, potrivit analizei Reuters.

Mulţi experţi consideră că bilanţul oficial al deceselor rămâne mult subraportat, cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimând luna trecută că numărul este mult mai mare.

În timp ce varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă, mai multe naţiuni se confruntă cu deficite de vaccin. Numărul infecţiilor este în creştere pe continentul african, la fel şi în Rusia.