Confidenţialitate

A fost demis șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Locul lui a fost luat de Vasile Ciurchea

E oficial. Premierul Viorica Dăncilă îl demite pe președintele interimar la Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Răzvan Vulcănescu, și numește în locul sau pe Vasile Ciurchea.

Vasile Ciurchea a demisionat de la şefia CNAS la finalul lunii martie 2016 din motive personale.
Era la conducerea CNAS din iunie 2014. El a mai fost preşedinte al CNAS şi din februarie 2007 până în ianuarie 2009, când a fost înlocuit de Irinel Popescu.

De mentionat ca Vasile Ciurchea a fost anchetat de procurorii DNA pentru nereguli exact la licitațiile pentru cardul de sănătate, incluse în Sistemul Unic Informatizat.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat la inceputul lunii iulie că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a anunțat că a trimis la CNAS Corpul de Control pentru a verifica modul în care sunt administrate sistemele informatice, iar raportul va fi trimis la DNA. “Exista fapte de natură penala”, a afirmat Sorina Pintea.