A demisionat cel mai înalt diplomat de carieră din Departamentul de Stat american

Tom Shannon, subsecretarul de stat pentru afaceri politice, a demisionat din Departamentul de Stat american, după o carieră de 34 de ani, informează Reuters.

În timp, el devenise numărul trei în ierarhia instituţiei, diplomatul de carieră cu cea mai înaltă funcţie.

Într-o scrisoare către personalul departamentului, afirmă că decizia de a demisiona este personală, motivată de „dorinţa de a fi prezent în familie, de a-mi evalua viaţa şi de a da o direcţie nouă anilor care mi-au mai rămas”.

Într-un discurs la Universitatea Duke din statul Carolina de Nord, la câteva ore după ce l-a anunţat despre demisie pe secretarul de stat Rex Tillerson, Shannon a insistat că nu a demisionat din motive politice şi a afirmat că numărul celor care au părăsit diplomaţia americană din astfel de motive este „destul de mic”.

Tom Shannon s-a ocupat în ultima perioadă de unele din cele mai complexe şi sensibile probleme, printre care respectarea de către Iran a acordului nuclear şi relaţiile deteriorate cu Rusia.

De-a lungul carierei, a fost ambasador în Brazilia, Camerun, Gabon şi Africa de Sud.

Fostul preşedinte Barack Obama l-a însărcinat în 2015 cu ameliorarea relaţiilor cu regimul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro.

Sursă foto: elheraldo.hn
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS