A crescut numarul infectiilor respiratorii acute

În perioada 9-15 februarie, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu 45 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Între 9 și 15 februarie, s-au înregistrat peste 111 mii de cazuri de infecții respiratorii acute – arată datele Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Dintre acestea, au fost 29 de cazuri mai grave, 350 de oameni s-au îmbolnăvit de gripă, iar 6 persoane au murit din cauza virusului gripal.

Potrivit Ministerului Sănătății, până la jumătatea lunii februarie, au fost vaccinate antigripal peste 470 de mii de persoane din categoriile de risc.

Cei mai expuși la răceli și îmbolnăviri sunt copiii.

Medicii spun că e de ajuns să stăm în preajma unei persoane răcite ca să ne îmbolnăvim și noi. Virusurile se transmit când cineva răcit de lângă noi strănută, tușește sau chiar atunci când vorbește cu noi. Mare atenție, o simplă răceală nu trebuie confundată cu gripa, care are simtompe mult mai severe, cum ar fi febra și durerile musculare. Așa că nu ezitați să mergeți la doctor, dacă aveți probleme.