Situația românilor cu coronavirus de la abatorul din Germania. Explicații privind infectările | AUDIO

În ultimele zile, consilierii Faire Mobilität (organizație care ajută muncitorii din Estul Europe să-și cunoască drepturile pe care le au în Germania) au discutat cu mai mulți muncitori români de la abatorul din Rheda-Wiedenbrück.

Șeful biroului Faire Mobilität de la Dortmund, Szabolcs Sepsi, explică în exclusivitate pentru Europa FM de ce probabil jumătate din cei peste 1.300 de muncitori infectați cu coronavirus sunt români.

Avem acum 1.300 de persoane testate pozitiv. Presupun că cei mai mulți sunt români, pentru că infecția s-a întâmplat în zona de producție, unde mai mult de jumătate dintre muncitori sunt români, dar nu știe nimeni exact numărul cetățenilor români. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp, șeful biroului Faire Mobilitat de la Dortmund explică haosul creat la combinatul Tunnies și  în localitatea în care funcționează uriașul abator, închis acum din cauza focarului de coronavirus.

Autoritățile încearcă să afle cine sunt cei 17 români fugiți din carantina impusă în Rheda-Wiedenbrück.

Avem de-a face cu foarte mulți subcontractori și nimeni nu are toate informațiile, pentru că ei au informațiile pentru angajații proprii, dar avem foarte mulți subcontractori acolo. Nimeni nu are o informație de ansamblu, de aceea am avut acel haos. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Szabolcs Sepsi îi anunță pe muncitorii români aflați în carantină în Germania că trebuie să fie plătiți cât stau izolați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS