Ambasadorul Hurezeanu: Cei 17 români plecați din carantină din Germania vin spre România | AUDIO

Într-un interviu acordat Europa FM, ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, spune că cei 17 români care au fugit din carantină se îndreaptă spre România și face un apel la ei să nu-i pună în pericol pe cei la care ajung.

Problema este ca cei care sunt în carantină să nu părăsească carantina. În weekend, au plecat 17 români din carantină și se îndreaptă spre România.

Își pun în pericol propria viața lor, a celor apropiați și a celor pe care îi întâlnesc pe drum și acasă. Este adevărat că erau testați negativ la ultimul test, dar vin dintr-un mediu cu probleme.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ambasadorul României la Berlin mai spune la Europa FM că în industria de prelucrare a cărnii din Germania lucrează aproximativ 15.000 de români de cei 100.000 de angajați. Ei sunt pe ștatele de plată ale firmelor subcontractoare pe care Guvernul Germaniei le vrea eliminate din lanțul muncii de la începutul anului viitor.

Anca Grădinaru l-a întrebat pe Emil Hurezeanu ce efecte ar putea avea eliminarea acestora asupra muncitorilor români din Germania.

Problema este complexă. E vorba de forța de muncă ieftină pe care o caută întreprinderile occidentale. Sunt locuri de muncă foarte grele, unde localnicii nu vin. Este imposibil ca o țară ca Germania să nu recurgă acum, printr-o legislație nouă, la schimbări care să asigure condiții demne celor care muncesc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Sursa foto: Ambasada României în Republica Federală Germania
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS