Confidenţialitate

Românii din Regatul Unit vor beneficia de servicii medicale doar dacă se înscriu în sistemul britanic

De la 1 ianuarie, românii din Marea Britanie vor beneficia în continuare de servicii medicale pe teritoriul Regatului Unit, doar dacă se vor înregistra în sistemul pus la punct de autoritățile britanice.

Precizările vin de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, care amintește că pe 31 decembrie, se încheie peroada de tranziție pe care o parcurgem după ieșirea Marii  Britanii din Uniunea Europeană.

Pentru a avea în continuare acces la sistemul de sănătate din Marea Britanie și după 1 ianuarie, românii care locuiesc în Regatul Unit trebuie să se înregistreze până pe 30 iunie 2021, în noul sistem de înregistrare britanic privind decontarea serviciilor medicale.

Se pot înregistra în sistem doar cei care au locuit în Marea Britanie până pe 31 decembrie.

Românii care intenționează să călătorească în Regatul Unit și să rămână acolo pentru mai mult de jumătate de an vor fi nevoiți să plătească o taxă de sănătate pentru imigrație, care le va permite accesul la asistența medicală în Marea Britanie, prin sistemul național de sănătate.

Pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, găsiți o secțiune specială dedicată Brexit, cu informații despre cum pot accesa românii serviciile medicale din Marea Britanie, dar și cum pot face același lucru britanicii care au reședința sau intenționează să vină în România.

Detalii găsiți pe site-ul CNAS.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță