Confidenţialitate

Petiție on-line pentru salvarea Cazinoului din Constanța

Cine a trecut în ultimii ani prin Constanța a văzut, desigur, starea de degradare în care se află clădirea Cazinoului din oraș. Așa cum ați aflat deja de la știrile Europa FM,  un arhitect din Constanța a lansat o petiție online și un apel către prim-ministrul Dacian Cioloș pentru a se implica în deblocarea licitațiilor pentru începerea reparațiilor capitale la clădirea Cazinoului. Mai multe, aflăm de la arhitectul Radu Cornescu, în dialog cu Liliana Nicolae.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Arhitectul Radu Cornescu, cel care a inițiat o petiție on-line pentru începerea reparațiilor la Cazinoul din Constanța, aflat în stare avansată de degradare.

cazino Constanta cazinoo

Cazinoul din Constanța a fost construit  în 1903, a fost bombardat de două ori, în Primul și Al Doilea Război Mondial, a fost reparat, extins și reamenajat.  Ultima reparație capitală și redecorare a fost realizată în 1987. Din anul 2010, de când Cazinoul a fost închis și scos din circuitul public, Primăria Constanța a încercat fără succes mai multe variante de a concesiona unor investitori străini clădirea-simbol a orașului sau de a o reconsolida și moderniza cu fonduri guvernamentale, transferând-o Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, fără a se reuși o finalizare a acestui proiect.

romana-casino-wcth05

În prezent, Cazinoul din Constanța aparține de Compania Națională de Investiții, din subordinea Guvernului. Compania  are alocați banii pentru reamenajare, însă, începerea lucrărilor este întârziată, din cauza contestării în instanță a rezultatului licitației. )

Foto: Facebook Cazino Constanta si Facebook Romain Veillon

http://www.petitieonline.com/salvati_cazino_constanta