Confidenţialitate

Premii la Viena pentru roboți construiți de studenți români

Trei studenți și un conferențiar de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București construiesc roboți, merg la competiții cu ei și … câștigă premii.  Două medalii – una de argint și una de bronz – au fost câștigate de echipa din România la concursul internaționalRobot Challenge, care a avut loc la Viena, la jumătatea lunii. Pasionații de robotică de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din București au obținut și anul trecut două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz la aceeași competiție.  Liliana Nicolae a stat de vorbă cu Mihai Crăciunescu, masterand anul II, la Facultatea de Automatică, despre … roboții câștigători.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

L-ați ascultat pe Mihai Crăciunescu, masterand anul II, la Facultatea de Automatică.  Din echipă au mai făcut parte studenții Ionuț Dobre Cristian și Maria Cârciumaru, iar echipa din România a fost condusă de conferențiarul universitar Ștefan Mocanu.

RobotChallenge este organizat de Societatea Austriaca pentru Stiinte IT Inovative, Ministerul Austriac Federal pentru Stiinta, Cercetare si Economie, Universitatea de Stiinte Tehnice Aplicate din Viena.