Confidenţialitate

90% dintre români nu își verifică online contul de pensie privată obligatorie (Pilonul II) | AUDIO

Doar 780.000 de români îşi verifică online contul personal de pensie privată obligatorie (Pilonul II) – adică 10% din numărul total de 7,8 milioane de persoane.

Sunt datele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat, care amintește: cei 7 administratori de pensii private permit consultarea conturilor pe internet.

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat desfășoară în prezent o amplă campanie naţională de informare pentru ca tot mai multe persoane să-și verifice conturile de pensie Pilonul II.

Informații sunt disponibile pe site-ul apapr.ro. Odată înscriși în platformă, în termen de 10 zile veți fi contactat de către administratorul fondului de pensii la care sunteți participant. Dacă în acest termen administratorul nu v-a contactat, puteți să reveniti la adresa de email a ASF, office@asfromania.ro.

Asociația arată fondurile de pensii private. Cei 7 administratori au obținut câştiguri semnificative pentru participanţi prin diverse plasamente.

Acum, sunt 7.780.000 de persoane cu pensii la Pilonul II. Dintre acestea, 4 milioane au cotizații lunare.

Sumele administrate de cele 7 fonduri de pensii private obligatorii au ajuns la peste 89 miliarde de lei, adică 18 miliarde euro, în creştere cu 18,6% faţă sfârșitul anului 2020.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Mulți dintre românii de peste 60 de ani nu au mai cotizat la Pilonul III și au uitat de conturi, fără a mai retrage banii