9 retineri in dosarul retetelor false

3 medici de la Institutul Fundeni, mai mulţi farmacişti şi proprietarii sibieni ai unui lanţ farmaceutic sunt anchetaţi pentru deconturi false de medicamente.

Parchetul Tribunalului București a anunțat că trei medici de specialitate au emis 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice, pe numele unor pacienţi, care nu au beneficiat niciodată de acestea.

Așadar rețetele emise de doctori erau decondate fraudulos de reprezentanţii unui lanţ de farmacii la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București. Vorbim de un total de peste 8 milioane de lei.

Banii obținuți erau spălați printr-un circuit financiar fictiv, iar la final erau retrași și împărțiți între membrii rețelei.

Anchetatorii mai spun că farmaciștii au făcut și comenzi fictive de medicamente pentru tratarea cancerului de la firme fantomă, fără a avea autorizaţie de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului.

26 de percheziții au avut loc în acest caz în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov. În locuința unui medic, anchetatorii au găsit 100.000 de euro, 140.000 de dolari şi 250.000 de lei, în timp ce la o farmacistă au fost găsiţi 100.000 de lei şi peste 23.000 de euro.

Anchetatorii vorbesc de acuzații precum înșelăciune, fals, evaziune fiscală, spălare de bani, dare și luare de mită, în domeniul medicamentelor.

Mai mulți martori din dosar au fost audiați la Poliția Capitalei.