Confidenţialitate

9 persoane din Florida, diagnosticate cu lepră

Autoritățile din Statele Unite sunt îngrijorate de numărul mare de persoane diagnosticate cu lepră.

Boala, cunoscută încă din antichitate, este întâlnită în prezent, în țări din Africa și Asia de sud-est, la persoane care trăiesc în condiții de igienă deficitară și au un sistem imunitar slăbit din cauza subnutriției.

În Florida, cel puțin 9 oameni s-au îmbolnăvit, după ce ar fi intrat în contact cu unele animale.

Lepra este o boală infecțioasă transmisă de o bacterie ce provoacă pete roșii și leziuni ale pielii, și în cazuri mai grave probleme neurologice, convulsii și chiar decesul, atunci când nu este descoperită și tratată la timp.

Boala se răspândește prin strănut sau contact cu secrețiile bolnavului, dar 95% dintre oameni sunt imuni – spun medicii americani. Ei cred însă că de data aceasta, boala s-ar fi transmis la om de la un animal infectat. Este vorba despre tatu, un mamifer cu corpul acoperit de plăci osoase și cornoase mobile, purtătoare ale bacteriei ce provoacă lepra.

Potrivit specialiștilor americani, dezvoltarea imobiliară în ritm alert din Florida ar fi contribuit și ea creșterea numărului de îmbolnăviri de lepră. S-au construit foarte multe imobile, iar casele animalelor tatu au fost distruse. Acum animalele sunt zărite des în timpul zilei, iar oamenii sunt expuși contactului cu acestea.