81.000 de elevi care au dat BAC-ul au primit certificat de experimentat la limba română

Peste 70 la sută dintre candidații la prima probă a examenului de bacalaureat sunt utitilizatori experimentați ai limbii române.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, în jur de 81 de mii de candidați din aproape 114 mii au obținut certificatul de utilizator experimentat. Restul candidaților evaluați în cadrul probei orale de limba română, între 13 și 15 iunie, au obținut certificat de utilizator avansat, adică 20 la sută și 8% sunt utilizatori la nivel mediu. Peste 2000 de candidați dintre cei înscriși nu s-au prezentat la examen, iar 18 dintre cei care au mers să susțină proba au fost eliminați pentru tentative de fraudă.

Următorul examen este cel în care sunt evaluate competențele digitale și se va desfășura începând de mâine până vineri, pe 24 iunie. Probele orale se vor încheia cu evaluarea competenţelor lingvistice între 27 iunie şi 1 iulie.

Probele scrise vor începe luni, pe 4 iulie la Limba şi literatura română, pe 5 iulie la limba şi literatura maternă, pe 6 iulie proba obligatorie a profilului şi 8 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultatele vor fi afişate pe 12 iulie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS