Confidenţialitate

80 de pagini pentru acuzarea lui Trump: “Preşedintele a incitat o mulţime violentă să atace Capitoliul SUA”

“Preşedintele Trump a incitat o mulţime violentă să atace Capitoliul SUA”, iar “dorinţa sa de a rămâne la putere cu orice preţ este un act de trădare de o amploare istorică, ce necesită o condamnare”, afirmă procurorii democraţi în argumentul lor, făcut public marţi, la capătul acestui proces care a început în Senat pe 8 februarie.

Primul preşedinte din istoria SUA care se confruntă cu un al doilea impeachment, Donald Trump este acuzat de “incitare la insurecţie” pentru că a încurajat miile de susţinători adunaţi la Washington la 6 ianuarie să ia cu asalt şi să ocupe Congresul. Violenţele au condus la cinci decese.

Acţiunile lui Donald Trump înainte de asaltul din 6 ianuarie asupra Congresului reprezintă “un act de trădare de o amploare istorică”, susţin procurorii democraţi din Camera Reprezentanţilor, citați de agențiile internaționale de știri, preluate de Agerpres.

Fostul preşedinte nu şi-a recunoscut niciodată explicit înfrângerea în faţa democratului Joe Biden la alegerile de la 6 noiembrie, denunţând fără probe fraude masive în timpul scrutinului.

La 6 ianuarie, Donald Trump a făcut apel la susţinătorii săi să mărşăluiască spre Capitoliu în momentul în care membrii Congresului certificau victoria rivalului său.

Republicanii contestă legalitatea procedurilor judiciare împotriva unui preşedinte care nu mai este în funcţie.

FOTO: Facebook Ivanka Trump