8 persoane au fost retinute de politisti dupa ce au vandut 11 terenuri

Majoritatea aparțineau Primăriei Capitalei. Printre cei prezentați judecătoriei sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă, se numără și doi bărbați de 77 și 78 de ani, cunoscuți în comunitățile de romi din cartierul Bucureștii Noi.

Gruparea era formată exclusiv din persoane care locuiau în cartierul Bucureștii Noi, în vecinătatea unor terenuri nelucrate. Printre membrii grupării, se numără Nicu Porumbiță de 78 de ani și Gheorghe Gogică, de 77 de ani, renumiți în comunitatea de romi din zonă.

Polițiștii spun că aceștia au pus ochii pe terenurile din vecinătate, apoi au încercat să le obțină în instanță, prin uzucapiune. E vorba de dreptul de proprietate asupra acelor terenuri, obținut prin posesie prelungită și doar dacă nimeni nu revendică acele suprafețe. Pentru că erau obligați să demonstreze că au folosit acele terenuri timp îndelungat, membrii grupării ar fi amenințat mai multe persoane și le-au forțat să dea declarații mincinoase în fața instanței.

Au reușit astfel să vândă 11 terenuri și imobile cu sume cuprinse între 50 de mii și 100 de mii de euro. În plus, gruparea ceruse instanței punerea în posesie și pentru alte 16 terenuri din Bucureștii Noi.

Prejudiciul stabilit de anchetatori depășește 1 milion de euro.