8 MARTIE SPECIAL: De ce au nevoie femeile (AUDIO)

În emisiunea ‘O dimineaţă de milioane’, psihologul Dana Dumitrache vine cu sfaturi pentru femeile speciale.

După ce toată săptămâna femeile speciale au fost răsfăţate de domni prin intermediul Europa FM, sâmbătă, Ana-Maria Tatu s-a gândit să o invite pe Dana Dumitrache să le ajute pe doamne şi domnişoare să-şi găsească echilibrul.

8 MARTIE – o zi specială, dar cu sensuri diferite în lume

În prezent, Ziua Femeii, popularizată mai mult ca ‘Ziua Mamei’ în perioada comunistă, este o sărbătoare oficială în Afganistan, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, China, Cuba, Georgia, Guinea-Bissau, Eritrea, Kazahstan, Kârgâzstan, Laos, Madagascar, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam şi Zambia. Pe de altă parte, este sărbătorită, fără a fi o sărbătoare oficială, în ţări precum Croaţia, Serbia, Bulgaria, România şi Letonia.

În această zi se obişnuieşte ca bărbaţii să dăruiască flori şi mici cadouri femeilor din viaţa lor – soţiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor şi colegelor. În România şi Bulgaria, se păstrează obiceiurile de dinainte de căderea comunismului, când, de 8 martie, de Ziua Mamei, copiii făceau cadouri mamelor, bunicilor, învăţătoarelor şi profesoarelor.

În România, Ziua Mamei a fost în schimb declarată sărbătoare publică începând din 2010 şi este sărbătorită în prima duminică a lunii mai.