8 ani de la asasinarea Annei Politkovskaia / ”Putin schiază”, miercuri, la PALATUL CULTURII din Iași

La Iași a început, duminică, 5 octombrie, Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Această ediție este dedicată unor genuri inedite de teatru. Găsiți -atașat – programul complet al evenimentului (Galerie FOTO).

Piese inedite de teatru putem vedea săptămâna aceasta la Iași, unde a început, duminică 5 octombrie, Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Este ediția a 7-a.

Peste 20 de companii de teatru din 15 țări au programate spectacole în Iași, spune OLTIȚA CÂNTEC , directoarea artistică a Teatrului LUCEAFĂRUL, organizatorul acestui festival – AUDIO 1.

Miercuri, la Iași, are loc reprezentația piesei ‘Putin schiază’, despre ascensiunea și regimul impus de Vladimir Putin în Rusia, producția trupei Divadlo Lisen din Brno, Cehia – AUDIO 2.

Spectacolul a fost realizat după ‘Jurnalul rusesc‘ al jurnalistei Anna Politkovskaia, asasinată în 7 octombrie 2006, chiar în ziua de naștere a lui Vladimir Putin.

Ca și în Cehia, piesa se va juca într-un cort militar ce va fi amplasat în holul Palatului Culturii din Iași.

Spectacolul a avut premiera în 2011 și a stârnit interesul presei internaționale având în vedere că abordează în manieră neconvențională un subiect delicat: ce înseamnă, de fapt, Putin pentru Rusia?

______________________________________________________

În GALERIE FOTO găsiți programul complet al Festivalului de la Iași.