Confidenţialitate

Programul “Fiecare copil în grădiniță” – în dezbatere publică

Ministerul Muncii a lansat în dezbatere publică, pentru 10 zile, normele de implementare a legii privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. Este vorba de legiferarea programului numit Fiecare copil în grădiniță, prin care copiii din familii defavorizate ar urma să primească un tichet social. Premierul Dacian Cioloș a vizitat astăzi o grădiniță din județul Dâmbovița, în  care sunt înscriși copii ce pot beneficia de astfel de tichete.

Fiecare copil în grădiniţă este un proiect început în 2001 de Asociația Neguvernamentală OvidiuRO, în parteneriat cu Ministerul Educației. El se aplică în prezent  în 43 de localităţi. Însă, prin adoptarea anul trecut a Legii privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate, programul pilor Fiecare copil în grădiniță devine program național. În ce constă acest proiect, ne spune Maria Gheorghiu, cofondator al Asociaţiei OvidiuRO.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De tichetul social vor beneficia copiii care provin din familii cu venituri lunare mai mici de 284 de lei/membru de familie și care nu au absențe nemotivate. Valoarea unui tichet este de 50 de lei/ lună pentru fiecare copil înscris la grădiniță. Potrivit unei estimări preliminare a Ministerului Muncii, 111.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale, condiționate de prezența la grădiniță.