Confidenţialitate

76 de ani de la prima apariție a personajului de desene animate “Bugs Bunny” – VIDEO

Unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite personaje de desene animate “Bugs Bunny”, cel mai iubit iepure animat, și-a făcut prima apariția oficială pe 27 iulie 1940, în “A Wild Hare“. Ulterior, a apărut în serii de desene animate precum Looney Tunes și Merrie Melodies.

Considerat un simbol al copilăriei, Bugs este iepurele gri, foarte inteligent, care a reușit să-și introducă spectatorul în lumea fascinantă a desenelor animate.

“Bugs Bunny” s-a născut la Brooklyn, New York. Potrivit lui Mel Blanc, actorul care i-a dat grai, accentul său este un amestec între cel din zona Bronx și cel din Brooklyn.

Este cunoscut datorită replicii care l-a consacrat: “What’s up, Doc? “ și datorită conflictului cu alte personaje, cum ar fi Elmer Fudd, Yosemite Sam, Marvin sau Daffy Duck.

Aproape întotdeauna, Bugs iese învingător din orice fel de conflict. Aceasta este o trăsătură, pe care i-a atribuit-o regizorul Chuck Jones, căruia i-a plăcut să pună față în față învingătorii și învinșii.

“Bugs Bunny” a apărut în nenumărate producții, iar în 1958, pelicula “Knighty Knight Bugs” a primit premiul Oscar. În 1985 a devenit al doilea personaj de desene animate, după Mickey Mouse, care a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

În 1990, Bugs a apărut într-o campanie de luptă împotriva drogurilor, iar în 1997, a apărut pe un timbru al Statelor Unite. În 2002, revista “TV Guide” a publicat lista celor mai bune 50 de personaje de desene animate, iar “Bugs Bunny” ocupa locul I.

https://www.youtube.com/watch?v=jljAMQNbl4Y