75 de ani de Tom si Jerry

Tom și Jerry implinesc 75 de ani. Cele două personaje se războiesc încă din 1940, iar primul lor desen animat a purtat numele de Puss Gets the Boot și a fost realizat de William Hanna și Joseph Barbera.

Cei doi desenatori, Hanna și Barbera intenționau să-și boteze persoanjele Jasper și Jinx, însă numele de Tom și Jerry a venit la ideea animatorului John Carr. Cei doi producători au regizat mai bine de 100 de scurt metraje, bazate pe mișcare în dauna dialogului.

Pe atunci, șeful departamentului de animație a decis să pună capăt seriei, considerând că sunt prea multe desene animate cu un șoarece și o pisică, iar costurile unui singur episod erau mult prea mari. Cu toate acestea, Hanna și Barbera au dus mai departe povestea lui Tom și a lui Jerry la cererea insistentă a publicului.

Primul film de animație cu cele două pesonaje a avut un succes imens și a fost nominalizat la un Academy Award pentru cel mai bun scurtmetraj de animație. Mai mult, Tom și Jerry au câștigat șapte premii Oscar pentru cel mai bun scurt metraj de animație.