70 de mii de e-mailuri ale echipei actualului președinte al Franței, publicate de WikiLeaks

WikiLeaks a publicat mai bine de 70 de mii de e-mailuri ale echipei actualului președinte al Franței, Emmanuel Macron. Multe dintre ele sunt legate de campania prezidențială a acestuia.

Emailurile datează din 20 martie 2009 și se întind până pe 24 aprilie anul acesta.  Potrivit anunțului de pe site-ul organizației, peste 21 de mii de mailuri trimise sau primite de membrii echipei lui Macron au fost verificate de Wikileaks . Cei care vor să citească ce au comunicat membrii echipei lui Macron au la dispoziție un instrument de căutare prin cuvinte-cheie, după atasamente sau după expeditor. De exemplu, dacă vreți să vedeți discuțiile despre Brexit, veți găsi 792 de rezultate.

Despre prima scurgere de informații din mailuri s-a vorbit în ultima zi a campaniei dintre cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale din Franţa. Atunci, echipa actualului președinte francez a anunțat că a fost „victima unei acţiuni coordonate de piratare în masă“ și a îndreptat degetul spre Rusia. Șeful securității cibernetice din Franța a precizat la acea vreme că nu există dovezi în sensul unei intervenții rusești și că ar fi fost vorba mai degrabă de o acțiune individuală.