Confidenţialitate

70.000 de turiști pe Litoral, de Rusalii

Pentru minivacanța de Rusalii, zeci de mii de turiști au ales litoralul. I-a atras vremea caldă, însorită, hotelurile cu tarife de extrasezon și mâncare la prețuri încă accesibile.

Cei mai mulți dintre turiști sunt părinți, care le-au făcut copiilor o surpriză de 1 iunie, mai ales că hotelurile s-au pregătit din vreme cu oferte special pentru cei mici.

Plajele de pe litoral s-au umplut cu turiști care, după ce au reușit să treacă peste traficul infernal din zona Fetești a Autostrăzii Soarelui, s-au răcorit cu o baie în mare.

„E soare, e cald, apa e caldă déjà. Se poate face și baie. Cazarea, deocamdată e accesibilă. Mâncarea, zici că ești în extrasezon”, își arată arată bucuria un turist din Mamaia.

Și pentru că minivacanța de Rusalii începe de 1 iunie, turiștii aflați în central atenției sunt copiii. Hotelierul Iulian Tenie le-a pregătit o mulțime de surprise:

„Vor începe copiii prin activități specifice pe plajă, în zona piscinei. Le-am pregătit un program special cu magie, cu jocuri, cu distracție”.

Piscinele sunt pline cu micuți care se joacă atent supravegheați de animatori. Luca și Cezar s-au imprietenit déjà. Au făcut și prima baie în mare:

„E foarte frumos, aș vrea să stau toată viața mea aici, cu valurile astea frumoase. Imi place foarte mult cazarea și la mare. Ne-am obișnuit foarte mult cu apa și nu o să ne mai fie frig”.

Pe malul mării s-au deschis o mulțime de terase, turiștii pot face mici croaziere pe mare, sporturi nautice, copiii pot fi duși la Delfinariu sau in parcurile de distracții din stațiuni. Numărul turiștilor este mult mai mare față de anii trecuți, spune Corina Martin, de la Asociația RESTO.

„70.000 de turiști, de Rusalii, noi nu am mai avut de foarte mulți ani. Mamaia este stațiunea cea mai solicitată, Mamaia Nord, dar și Eforie și desigur, sudul litoralului”.

Iar meteorologii vin cu vești bune. Vremea pe litoral va fi frumoasă pe toată perioada minivacanței de Rusalii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Ghiulfer Predescu