7 persoane suspectate că ar avea legătură cu atentatele de la Bruxelles, reținute

7 persoane suspectate că ar fi implicate în atentatele de marți de la Bruxelles au fost reținute în ultimele 24 de ore de autoritățile belgiene.

Raidurile poliției belgiene au vizat în special suburbiile capitalei belgiene. Un tribunal va decide astăzi dacă suspecții vor fi arestați.

Autoritățile belgiene nu au oferit nicio informație despre cei reținuți, nici măcar cele referitoare la naționalitate.

Cea de-a șaptea persoană a fost arestată vineri dimineaţă în cartierul Forest din suburbiile Bruxellesului. Ceilalți șase au fost reţinuți joi noapte în raiduri efectuate în Bruxelles , susţin surse citate de postul belgian RTBF.

Perchezițiile de joi noapte au vizat cartierele Jette şi Schaerbeek de la periferia Bruxellesului, operaţiuni la care a participat şi un elicopter al poliţiei belgiene.

Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi când se aflau la bordul unei maşini în Schaerbeek. Alte două persoane au fost reţinute în cadrul unei percheziţii în Jette şi o alta în Bruxelles.

Între timp, cotidianul La Derniere Heure scrie că un polițist belgian știa încă de anul trecut unde se ascunde Salah Abdeslam, unul dintre suspecții principali ai atentatelor de la Paris, capurat săptămâna trecută, și care ar avea legătură și cu atentatele de la Bruxelles. Raportul polițistului a ajuns la superiorii săi, dar nu a fost dat mai departe. Cazul este acum anchetat.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS