Confidenţialitate

7 motive pentru a cumpără cărți online (P)

Ești pasionat de lectură dar nu ai timp să mergi în librării și să petreci timp acolo alegând cărțile pe care ai vrea să le citești? Nu uita că ai tot timpul la îndemână varianta de achiziționa cărți online.

În secolul vitezei în care trăim, se întâmplă, de foarte multe ori, ca lipsa timpului să fie o problemă care stă în calea pasiunilor noastre. Din fericire, tehnologia a evoluat foarte mult astăzi și ne poate salva oferindu-ne puțin înapoi din timpul atât de prețios.

Dacă încă ești sceptic în ceea ce privește achiziționarea de cărți oenline, hai să vedem care ar fi cele mai importante motive pentru care merită să încerci asta.

  1. Câștigi timp

Primul și cel mai important motiv este chiar cel menționat mai sus, și anume câștigarea unui timp valoros. Este adevărat că experiența de a merge într-o librărie, de a atinge cărțile, de a te plimba printre rafturi și de a alege cărțile pe care dorești să le citești este una plăcută, însă atunci când ești în criză de timp o poți înlocui cu achiziționarea de cărți online. Comanda online durează doar câteva minute, mai ales dacă știi ce titluri îți dorești să selectezi. Așa că nu îți rămâne decât să îți alegi un magazin online, să intri pe site, să selectezi cărțile dorite și să plasezi comanda. Nimic mai simplu și mai rapid!

  1. Disponibilitatea

Dacă te pasionează cititul, sigur ți s-a întâmplat măcar o dată să mergi într o librărie și să nu găsești cartea pe care ți o dorești. În cazul achiziției de cărți online este foarte puțin probabil să te confrunți cu această problemă deoarece ai la dispoziție zeci de librării în format online, iar riscul de a nu găsi titlul potrivit este foarte scăzut. Mai mult, unele magazine online pot aduce cărțile chiar și din alte orașe.

  1. Preț mai mic

Un alt aspect deosebit de important este acela al prețului. Cărțile online sunt mult mai ieftine decât cele pe care le găsești în librării. Explicația este foarte simplă și intuitivă: magazinele fizice se confruntă cu niște costuri mult mai mari decât cele online, de aici și prețul mai mic al cărților pe care le găsești disponibile pe internet.

  1. Promoțiile

Tocmai pentru că își permit să facă adesea reduceri deoarece nu se confruntă cu prețurile de întreținere la fel de mari ca ale unei librării fizice, magazinele online oferă promoții foarte des, mai exact în fiecare sezon și cu diverse alte ocazii. Nu este exagerat dacă spunem că aproape în fiecare moment din an poți beneficia de reduceri, atunci când achiziționezi cărți online. În funcție de comerciant, acestea pot fi complementare reducerilor din magazinele fizice sau pot fi valabile exclusiv pentru comenzile online.

  1. Mobilitate

Un alt motiv pentru care merită să cumperi cărți online este mobilitatea pe care ți-o oferă. De exemplu, dacă dorești să oferi cărți în dar unui prieten sau unor membri ai familiei care sunt stabiliți într-o țară diferită de cea în care locuiești tu, este mult mai rapid și mult mai ieftin să le trimiți o carte achiziționată online. Ce trebuie să faci este doar să știi adresa la care cartea va fi trimisă.

  1. Eviți statul la coadă și căratul cărților

Pentru că tot pomenam, încă de la începutul acestui material, despre importanța timpului, să nu uităm nici de clipele pe care le petrecem stând la coadă în orice magazin, inclusiv în librării. Achiziția online te scapă și de această corvoadă și îți redă înapoi timp prețios. De asemenea, să nu uităm nici de faptul că atunci când vrei să cumperi mai multe cărți, acestea pot avea o greutate considerabilă, însă dacă le achiziționezi online, ajung direct la ușa ta sau în proximitate casei tale casei.

  1. Nu depinzi de programul librăriilor

Cărțile online sunt disponibile pentru a fi comandate oricând, iar dacă vrei să faci un cadou pe care l-ai lăsat ultima sută de metri sau dacă îți dorești cât mai repede o anume carte, comenzile online sunt ajutorul tău de nădejde.

Spor la citit!

Foto: Freestocks/Unsplash