Confidenţialitate

7 lucruri pe care trebuie să le știi despre anvelopele agroindustriale (P)

În sectoarele agricole și industriale, muncile grele sunt ușurate în prezent de noile tehnologii și utilaje. Vehiculele moderne permit îndeplinirea sarcinilor zilnice și realizarea unei game largi de activități diferite în condiții de maximă siguranță. Adesea, acestea parcurg terenuri cu pietriș, noroi sau zăpadă, suprafețe denivelate, drumuri dure, umede ori alunecoase, așa că trebuie echipate cu cauciucurile potrivite.

Anvelopele sunt singurele elemente care vin în contact cu solul, ceea ce înseamnă că trebuie să le ofere utilajelor stabilitate, fiabilitate, tracțiune și rezistență la transferurile de greutate. Pneurile agroindustriale, dată fiind destinația lor, sunt cu mult diferite față de cele dedicate autoturismelor. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre aceste accesorii ca să te asiguri că le folosești în condiții optime:

  1. Au o structură complexă

Anvelopele agroindustriale au o compoziție dură pentru a putea susține sarcinile foarte mari. Construcția lor solidă contribuie la rularea adecvată a vehiculelor deoarece le oferă o mobilitate bune pe diferitele tipuri de teren. Cauciucurile au o carcasă robustă, rezistență crescută și sunt personalizate pentru aplicațiile de transport și terasament.

  1. Oferă performanțe înalte în regim de lucru intens

Fie că este vorba de camioane, tractoare, buldoexcavatoare ori alte vehicule de mare putere poți alege din gama de anvelope industriale de la Acvila România cauciucuri de calitate ca să beneficiezi de performanțe excelente. Produsele sunt special concepute pentru echipamentele destinate aplicațiilor agricole și industriale astfel că au capacitatea de face față sarcinilor solicitante și unui regim de lucru intens.

  1. Prezintă rezistență foarte mare la uzură

Cauciucurile agroindustriale se remarcă priantr-o rezistență deosebită la tăiere, lovituri și înțepături. Banda de rulare oferă o aderență bună la suprafețele dure și o mare stabilitate vehiculului deși condițiile de lucru sunt severe.

  1. Unele anvelope au aplicații mixte

Unele dintre cauciucurile agroindustriale sunt ideale pentru aplicații mixte. Mai exact, pot fi folosite atât pentru utilajele agricole, cât și pentru cele industriale. Un exemplu în acest sens îl reprezintă tractoarele industriale sau remorcile. Însă, alte cauciucuri sunt fie agricole, fie industriale

  1. Se adaptează tuturor suprafețelor agresive

Forma benzii de rulare a cauciucurilor agroindustriale este diferită de cea a anvelopelor pentru automobile, aceasta fiind optimizată pentru înlăturarea obstacolelor. Pneurile agroindustriale au o amprentă mai mare la sol și prezintă o aderență ridicată în orice sezon. Mai mult, sunt capabile să se adapteze tuturor tipurilor de teren și îți permit să rămâi productiv chiar și pe suprafețele agresive. Anvelopele au performanțe solide și în ceea ce privește tracțiunea pe orice carosabil și fac față constrângerilor asociate manipulării încărcăturilor grele.

  1. Presiunea anvelopelor trebuie verificată frecvent

Presiunea din anvelope este influențată de mai mulți factori, printre care și temperatura exterioară, de aceea ar fi de preferat să fie verificată des, poate chiar zilnic. În cazul în care roțile sunt umflate mai mult decât trebuie, există riscul exploziei acestora. În schimb, dacă presiunea este mai mică decât cea recomandată de producător, va crește consumul de carburant și stabilitatea vehiculului este afectată. O presiune incorectă conduce la uzura anormală și rapidă a anvelopelor, încălzirea excesivă în timpul mersului și scăderea performanțelor.

  1. Trebuie să se potrivească dimensiunilor vehiculelor

Este important ca anvelopele agroindustriale să fie adecvate la dimensiunile utilajelor folosite. Cauciucurile se montează doar pe jantele potrivite, fiind importantă utilizarea acelorași mărimi și profiluri pe axă, precum și asigurarea că pe aceeași axă gradul de uzură al anvelopelor este asemănător. Spre exemplu, dacă pneurile au fost rotite de pe axa din spate pe cea din față sau invers, se pot deteriora angrenajele de pe utilaj.

Cauciucurile agroindustriale îmbunătățesc performanța mașinilor, au o duritate ridicată și pot face față cu succes încărcăturii masive ori sarcinilor extrem de grele. În plus, anvelopele au capacitatea de a diminua efectele negative ale compactării solului. Acestea beneficiază și de un design optimizat al canelurilor pentru distribuția egală a presiunii pe suprafața de rulare, uniformizarea gradului de uzură și prelungirea duratei de viață.

Foto: unsplash.com