7 liberali parasesc PNL

7 liberali au anunțat că își dau demisia pentru a face parte din noua formațiune politică pe care o va înființa Călin Popescu Tăriceanu.

E vorba de 6 deputați, printre care fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea și un fost secretar regional al PNL.

Deputații Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palașcă și Nicoale Alexandri, dar și fostul secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia, Bogdan Nica au anunțat că își dau demisia din PNL, deoarece nu sunt de acord cu fuziunea cu PDL.

Decizia lor nu e deloc suprinzătoare, mai ales că unii dintre ei au fost de față atunci când președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și-a lansat Grupul de Inițiativă pentru Păstrarea Identității Liberale.

Fostul ministru al economiei, Andrei Gerea a spus pentru Mediafax că se va alătura partidului pe care îl va înființa Călin Popescu Tăriceanu și va susține candidatura acestuia la președinția României. În opinia sa, prin fuziunea PNL-PDL, ‘liberalismul e aruncat la coș’. Un alt liberal, deputatul de Bacău, Nicu Marcu e nemulțumit de direcția în care merge partidul, încă de la ruperea USL, așa că demisia sa din PNL era inevitabilă.

De partea cealaltă, cei care rămân în PNL consideră că se clarifică lucrurile în partid.Liderul deputaților PNL, George Scutaru crede că dezertările din partid în favoarea lui Călin Popescu Tăriceanu nu vor afecta scorul la alegerile prezidențiale.