7.000 de migranți sunt blocați la granița dintre Grecia și Macedonia

 

Situație de criză la granița dintre Grecia și Macedonia, unde au rămas blocați aproape 7.000 de migranți. Autoritățile din fosta republică iugoslavă au folosit, astăzi, gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe miile de migranți care încercau să iasă din Grecia.

 

Ieri noapte, dar și în această dimineață, polițiștii de frontieră au deschis porțile gardului de sârmă de pe graniță, însă doar pentru câteva zeci de minute, după care au închis din nou frontiera. Doar 300 de migranți au reușit să intre în Macedonia.

Supărați, aproximativ 300 de irakieni şi sirieni au rupt cordonul format din poliţişti greci și încercat să rupă gardul de la frontieră.

În zona Idomeni din Grecia s-au adunat aproximativ 7.000 de migranți. De asemenea, în postul Pireu din Atena așteaptă alte câteva mii de oameni.

Guvernul de la Atena estimează că în următoarele zile în Grecia s-ar putea aduna 70 de mii de migranți, după ce țările din Balcani au închis granițele pentru refugiați, iar Turcia nu reușește încă să oprească bărcile care pleacă de pe țărmurile sale.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS