Confidenţialitate

6800 de imigranți, salvați de paza de coastă din Italia

Este una dintre cele mai mari operațiuni de salvare din acest an. Din păcate, au fost recuperate și 10 cadavre.

Persoanele salvate de paza de coastă din Italia au fost aduse la țărm, în cursul nopții și la ivirea zorilor. Imigranții au fost duși în Lampedusa, iar alții la Trapani, în Sicilia. Potrivit Reuters, o femeie a născut o fetiță, imediat după ce a fost preluată de marina italiană, iar starea lor de sănătate este bună.

Din păcate, în momentul în care au văzut navele pazei de coastă, unii imigranți s-au speriat, s-au aruncat în mare și nu au mai putut fi salvați.

Primăvara se anunță cu vreme plăcută, iar marea destul de calmă. Așa că, ministerul de Interne de la Roma se așteaptă ca numărul celor care vin în Italia de pe continentul african să crească anul acesta la 200.000 de persoane, cu 30.000 mai multe decât anul trecut.

În căutarea unei vieți mai bune, mii de imigranți din nordul Africii își pun soarta în mâinile unor traficanți de persoane.  În schimbul banilor, aceștia le promit că îi vor duce pe continentul european. Un singur transport le asigură până la 80 de mii de euro – reiese dintr-o anchetă a autorităților italiene. Oamenii sunt transportați însă cu ambarcațiuni vechi sau bărci gonflabile supraîncărcate, care de cele mai multe ori nu ajung la destinație.

Potrivit unei estimări a agenției ONU pentru refugiați, anul acesta 1800 de oameni au murit, în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană. Jumătate dintre ei, și-au pierdut viața în naufragiul de luna trecută, din largul coastelor Libiei.