Confidenţialitate

600.000 de români s-au înscris pe listele de așteptare pentru un vaccin | AUDIO

3,333 de doze de vaccin AstraZeneca sunt chiar acum disponibile la nivelul județului Suceava, în condițiile în care pe listele de așteptare în acest județ sunt puțin peste 1,700 de înscrieri.

Județul Caraș Severin are cele mai puține înscrieri pe lista de așteptare: aproape 1,500 iar în județ inca sunt aproape 1.000 de doze AstraZeneca disponibile, potrivit platformei vaccin.live.

Cele mai multe înscrieri pe listele de așteptare sunt în București, 120.000, județul Cluj, cu aproape 55.000, iar apoi județele Ilfov, Brașov, Sibiu, Mureș și Constanța. În afară de Sibiu și Mureș, toate cele mentionate au incidență mai mare de 3 la mie.

În Timiș, unde incidența este de aproape 6, sunt doar 16.000 de cereri pentru un vaccin, iar județul are acum peste 2 mii de doze disponibile – toate AstraZeneca.

Între județele in care cererile se apropie de 20 de mii se numără Iași, Galați, Prahova, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara si Alba. Mai putin de 10 mii de înscrieri pe lista de așteptare se inregistrază în Vaslui, Tulcea, Călărași, Ialomița, Mamamureș, Satu Mare, Arad sau Olt.

Cele mai puține cereri pentru un viitor vaccin sunt în Caras Severin si Suceava. Tot sub 5000 de cereri de vaccinare înregistrau până miercuri la ora 17 si județele Botoșani, Brăila, Vrancea, Covasna, Mehedinți și Gorj.

Foto: Guvernul României

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș