6 iulie – Ziua Mondiala a Sarutului

Ideea a fost lansată de britanici iar Organizaţia Națiunilor Unite a stabilit ca în prima săptămână din iulie să fie celebrat, poate, cel mai tandru gest.

La data de 6 iulie este marcată Ziua Internațională a Sărutului. Această sărbătoare nu a devenit la fel de comercială precum ‘Valentine-s Day’, dar, de la an la an, e tot mai cunoscută.

Săruturi celebre au rămas în istorie, fie că le întâlnim în literatură, în cinematografie, în artă sau în campanii de publicitate.

Când vine vorba de filme, primul sărut filmat a putut fi vazut pe marele ecran în 1896, în filmul ‘The Kiss’, o producție de 47 de secunde a inventatorului Thomas Edison. Respectivul sărut a provocat un scandal de amploare la acea vreme.

Printre cele mai celebre săruturi din din filme este cel dintre Clark Gable și Vivien Leigh din filmul ‘Pe Aripile Vântului’.

Prin sărut nu se transmit doar emoțiile ci și un număr mare de bacterii. Cercetătorii au estimat că aproximativ 50 de milioane de bacterii trec de la un partener la altul în cazul unui ‘french kiss’ , adică un sărut prelungit și cu atingerea limbii.