Confidenţialitate

550 de militari americani au ajuns la Mihail Kogălniceanu – GALERIE FOTO

Militarii Forțelor Terestre ale Statelor Unite au ajuns marți dimineață la baza de la Mihail Kogălniceanu din Constanța cu impresionante echipamente de luptă.

Cei 550 de soldați americani se vor antrena timp de 9 luni împreuna cu militarii români, ca parte a angajamentului SUA în asigurarea securităţii flancului estic al NATO în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Vorbim de militari americani și echipamente de luptă dislocate în Europa.

Militarii, care fac parte din Batalionul 1 Vulturii Luptători (Fighting Eagles) au plecat din Polonia spre România încă de luni, 6 februarie, unde au ajuns marți cu o întârziere de 24 de ore. Au adus cu ei și tehnica militară: tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă Bradly și mortiere autopropulsate.

Militarii vor efectua exerciții de tragere cu muniție de luptă la nivel de pluton și companie în centrul secundar de instruire de luptă de la Smârdan și vor participa la exercițiile multinaționale planificate să aibă loc în acest an alături de militarii români ai Forțelor Terestre, aparținând Batalionului 284 Tancuri ”Cuza Vodă”.

În total, 5.000 de militarii americani au plecat din Statele Unite în luna noiembrie 2016, fiind repartizați în mai multe state NATO din Uniunea Europeană. Pe lângă soldați, au fost dislocate şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania.

Militarii vor sta în România timp de nouă luni, urmând să fie înlocuiţi de o altă unitate de luptă.