5 setări WhatsApp pe care să le schimbi pentru o securitate mai mare

WhatsApp, serviciul popular de mesagerie disponibil pe toate smartphone-urile, are nişte setări cheie pe care ar trebui să le schimbi dacă vrei să consolidezi securitatea datelor tale personale.

1. Nu păstra ‘media primite’

WhatsApp are prestabilită setarea ca toate imaginile şi videoclipurile pe care le primeşti prin aplicaţie să fie salvate în mod automat în albumul foto al dispozitivului sau Camera Roll.

Poţi dezactiva această opţiune accesând meniul ‘Settings’ (iconiţa din colţul dreapta jos al ecranului), de unde selectezi ‘Chat Settings’ şi schimbi opţiunea ‘Save Incoming Media’ pe off, pentru economisirea de spaţiu, recomandă site-ul specializat în ştiri despre IT Mashable.

2. Ascunde mesajele primite

WhatsApp arată automat o previzualizare a mesajelor primite. Dacă ai prefera să nu apară această fereastră, pentru ca cei de lângă tine să nu poată vedea, poţi schimba opţiunea pe off.

La ‘Settings’ alegi ‘Notifications’ şi schimbi opţiunea ‘Show Preview’ pe off. Acum vei primi doar o notificare care anunţă ‘Mesaj de la…’, şi nu o previzualizare a mesajului text în sine.

3. Trimite altora locul în care te afli

Dacă foloseşti WhatsApp ca să fii la curent cu ce se întâmplă când eşti plecat, ai la îndemână opţiunea de a trimite cuiva locul exact în care te afli. Dar pentru asta trebuie să permiţi serviciului WhatsApp să îţi acceseze datele de localizare.

Ca să te asiguri că ai stabilit această setare pe telefon, intră în orice căsuţă de chat şi apasă săgeata din stanga căsuţei text. Selectează ‘Trimite localizarea’. Dacă nu ai făcut-o deja, urmează indicaţiile. Poţi trimite informaţii din hartă sau alege dintr-o listă de locuri apropiate potrivit Google Maps.

4. Ascunde unde ai fost ‘văzut ultima oară’

Setările tale de securitate din WhatsApp îi permit oricărui utilizator să îţi vadă statutul ‘văzut ultima oară’. Pentru a schimba acest lucru, intră în meniul ‘Settings’, accesează ‘Account’, apoi ‘Privacy’ şi ‘Last Seen’. Aici poţi schimba setările astfel încât doar contactele tale pot vedea când ai folosit ultima dată aplicaţia – sau nimeni. De menţionat că dacă alegi ca nimeni să nu vadă aceste informaţii, nici tu nu le vei putea vedea la alţii din listă.

5. Setează o salvare automată

WhatsApp poate salva automat toate discuţiile tale, aşa că poţi profita de asta. Intră în meniul ‘Settings’, apoi la ‘Chat Settings’ şi ‘Chat Backup’. De aici poţi selecta ‘Auto Backup’ pentru a salva discuţiile în contul tău iCloud, în mod zilnic, săptămânal sau lunar.