Confidenţialitate

5 piese memorabile ale lui Ovidiu Lipan Țăndărică | VIDEO

Prezent în Clubul de Weekend, la Europa FM, Ovidiu Lipan Țăndărică a vorbit despre spectacolul de amploare de pe 24 iunie, la finalul căruia își propune să lanseze și un nou album.

În așteptarea noului album și a concertului, am adunat 5 dintre piesele recente cu care Ovidiu Lipan  a cucerit noi fani.

Margareta

Margareta , da, e o piesă pentru care am stat la 10 Prăjini și am compus albumul ăsta cu ei (…) În seara aia s-a băut multă palincă și țuică și am cântat-o și am reluat-o pe bucăți. Și asta, și asta! Am simțit că este un melanj, o transmisie energetică bacanică foarte puternică”, și-a amintit Ovidiu Lipan Țăndărică modul în care a luat naștere această piesă devenită un hit autentic.

În premieră la Europa FM, Ovidiu Lipan  a mărturisit că ar putea lansa și ”Margareta” într-o variantă remixată urmând tendințele din 2019.

Tango Toledo

Piesa ”Tango Toledo” a fost interpretată și live în Garajul Europa FM într-un concert de colecție în 2011:

Natalis

Invitat în Clubul de Weekend, vineri seara, să aleagă între două piese pe care să o difuzeze Toader Păun în direct la Europa FM, Ovidiu Lipan Țăndărică a ales ”Natalis”, atât în contextul spectacolului pe care îl pregătește în iunie, dar și pentru că ”Natalis este cu Bachița, este cu vocea lui Stelu Enache…”.

Stelu Enache, pe numele lui adevărat Stere Enache, provine dintr-o familie de aromâni (vlahi), din Balcani, care au ajuns în patria mamă dupa sute de ani de peregrinări prin aceasta zonă. Tatăl artistului este de origine aromână, născult la Salonic, Grecia. Mama artistului este născută in Bulgaria.

Visul Toboșarului

O piesă care dă numele albumului lansat în 1999, material intrat în istoria muzicii românești. A revenit în țară în ianuarie 1990, atunci când s-a întors cu un convoi de ajutoare pentru copiii din Moldova natală, împreună cu maestrul Celibidache din Austria. Ovidiu Lipan a realizat “Visul Toboșarului”, un poem simfonic cuprins și într-un spectacol de world-muzică care a rămas pentru todeauna întipărit în mintea spectatorilor.

Călușandra

Este o piesă lansată cu Pasărea Rock, transformată și într-un EP cu același nume, ”Călușandra”, care a apărut în 2015. Muzica este semnată de Josef Kappl, iar textul de Florin Dumitrescu

 

Ovidiu Lipan Țăndărică, în Clubul de Weekend