Confidenţialitate

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre ziua de azi (AUDIO)

Pe 24 aprilie 200, a avut loc meciul de adio al lui Gheorghe Hagi, considerat cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. Evenimentul, numita Gala Hagi, s-a desfășurat pe Stadionul Național, cu tribunele pline. Seara s-a încheiat cu un meci de fotbal între naționala României și o selecționată a ”Stelelor Lumii”, din care au făcut parte, printre alții, bulgarul Hristo Stoicikov, olandezul Ronald Koeman, spaniolul Emilio Butragueno sau turcul Hakan Şukur. La final, Hagi le-a mulțumit celor care au venit la meciul de adio.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cariera lui de jucător, Hagi a câștigat de mai multe ori campionatul în România și în Turcia, o Cupă Uefa cu Galatasaray Istanbul și două Supercupe ale Europei, cu Steaua și Galatasaray. Cu naționala, a mers la trei campionate europene și la trei mondiale.

Pe 24 aprilie 1979, cântecul “Georgia on My Mind”, interpretat de Ray Charles, a devenit imnul oficial al statului american Georgia. La ceremonia din acea zi a participat și Ray Charles.

Cântecul a fost scris în 1930, dar versiunea lui Ray Charles, înregistrată de acesta în 1960 la sugestia șoferului său, este ce mai cunoscută.

Pe 24 aprilie 1934 s-a născut actrița americană Shirley MacLaine. Este sora mai mare a lui  Warren Beatty, alt actor american binecunoscut.

Acest cântec, “If My Friends Could See Me Now”, e interpretat de Shirley MacLaine în filmul Sweet Charity din 1969 și a devenit emblematic pentru ea. De multe ori, această muzică îi acompania intrările în emisiunile de televiziune. Primul film în care a jucat, “Necazuri cu Harry”, a fost regizat de Alfred Hitchcock în 1955. A fost nominalizată de 6 ori la Oscar, a câștigat premiul o singură dată, în 1984, pentru rolul din filmul “Vorbe de alint”.

Pe 24 aprilie 1942 s-a născut Barbra Streisand, actriță și cântăreață americană. Este unul dintre puținii artiști laureați cu cele mai mari patru premii din industria americană a divertismentului: Emmy, pentru televiziune, Grammy, pentru muzică, Tony, pentru teatru, și Oscar, pentru film.

Barbra Streisand mai este cunoscută și pentru așa numitul efect Streisand. “Fenomenul” a apărut când l-a dat în judecată pe un fotograf pentru ca acesta să scoată de pe un site o poză în care apărea și casa ei de pe plajă din California și i-a cerut și despăgubiri de 50 d emilioane d edolari. Omul făcuse mai multe fotografii de la înălțime pentru a documenta fenomenul de eroziune a coastei, nu era în căutare de poze scandaloase cu vedeta și nici nu precizase a cui este casa de pe coastă. Înainte să înceapă procesul, poza, care se chema doar “Imaginea 3850”, fusese descărcată de pe site-ul fotografului de 6 ori, dintre care de două ori de avocații lui Streisand. La o lună după ce lumea a aflat de proces, fotografia fusese vizualizată și descărcată d epe site d eaproape jumătate de milion de ori.

Pe 24 aprilie 1995, trupa britanică Oasis a lansat melodia “Some Might Say”, care a fost primul number one al trupei în clasamentul britanic. Nu le-a ieșit, însă, la fel de bine videoclipul piesei, pentru că solistul trupei, Liam Gallagher, nu a venit la filmări. Așa că au improvizat un videoclip din filmări mai vechi pentru alte melodii.