Confidenţialitate

5 locuri de vis pentru o vară de neuitat | GALERIE FOTO

Vara este momentul perfect pentru a evada din rutina zilnică și a descoperi noi locuri. Fie că preferi plajele, orașele vibrante sau peisajele montane, există o destinație de vacanță potrivită pentru fiecare.

5 locuri din Europa pe care să le iei în considerare pentru vacanța de vară:

1. O insulă din Grecia

Grecia este una dintre cele mai populare destinații de vară ale românilor datorită insulelor sale pitorești, dar mai ales datorită proximității față de țara noastră. Santorini, cu casele sale albe și acoperișurile albastre, oferă apusuri spectaculoase și plaje cu nisip negru. Mykonos este renumită pentru viața de noapte vibrantă și plajele de vis, în timp ce Creta îmbină istoria bogată cu peisaje uimitoare.

2. Coasta Amalfi, Italia

Coasta Amalfi este un colț de rai situat în sudul Italiei. Cu orașe precum Positano și Amalfi, această regiune este cunoscută pentru peisajele sale dramatice, stâncile abrupte și apele cristaline ale Mării Tireniene. Plimbările pe străzile înguste, explorarea grădinilor ascunse și degustarea deliciilor culinare locale fac din Coasta Amalfi o destinație de vis pentru iubitorii de natură și cultură.

3. Barcelona, Spania

Barcelona este un oraș vibrant care îmbină plajele cu o bogată moștenire culturală. Renumită pentru arhitectura lui Gaudí, precum celebra Sagrada Familia și Parcul Güell, Barcelona oferă turiștilor o varietate de atracții turistice. Plajele orașului sunt perfecte pentru relaxare, iar viața de noapte este animată, cu numeroase baruri și cluburi pentru toate gusturile.

4. Dubrovnik, Croația

Dubrovnik, cunoscut și sub numele de “Perla Adriaticii”, este o destinație de vară populară datorită frumuseții sale medievale și a peisajelor de coastă spectaculoase. Orașul vechi, înconjurat de ziduri impresionante, este inclus în patrimoniul mondial UNESCO și oferă o mulțime de obiective turistice. Plajele din apropiere și excursiile cu barca spre insulele din jur completează o vacanță de vară perfectă.

5. Provence, Franța

Regiunea Provence din sudul Franței este renumită pentru peisajele sale idilice, câmpurile de lavandă și sate pitorești. În orașe precum Avignon, Aix-en-Provence și Gordes te poți bucura de vinurile și preparatele rafinate ale zonei. Provence este și locul ideal pentru drumeții și ciclism, oferind trasee prin peisaje spectaculoase.

Galerie foto:

Foto: Shutterstock