Confidenţialitate

4000 de persoane, evacuate în urma erupției unui vulcan în sud-vestul Islandei | AUDIO

După o serie de mai multe cutremure înregistrate în ultimele săptămâni, un vulcan a erupt în peninsula Reykjanes din sud-vestul Islandei. 4000 de persoane au fost evacuate anterior, iar o stațiune balneară din zonă a fost închisă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Erupția vulcanului s-a produs aseară la ora 22:17 minute. A fost localizată la aproximativ 4 kilometri nord-est de Grindavik, notează BBC.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagine susprinse de camerele de supraveghere cu momentul erupției – care a venit după o nouă serie de cutremure în zonă.

Lungimea fisurii din vulcan este de aproximativ 3,5 kilometri, iar lava curge cu o viteză de aproximativ 100-200 de metri cubi pe secundă, susțin autoritățile.

În ultimele săptămâni, 4000 de oameni au fost evacuați preventiv în urma seimelor înregistrate în zone. Erupția s-a văzut din Reykjavik – la aproximativ 50 de kilometri distanță – jurnaliștii au descris evenimentul ca fiind „spectaculoasă”.

Nu au fost raportate până acum victime sau pagube, iar traficul aerian nu este afectat.

În 2010 – un nor de cenușă produs de erupția unui alt vulcan a provocat cea mai mare închidere a spațiului aerian european de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Sursa foto: Twitter / World Meteorological Organization

Citește și: NASA a transmis un videoclip cu o pisică la o distanță de 30 de milioane de km față de Pământ | VIDEO