4 turiști israelieni depun plângere penală după ce au fost bătuți de jandarmi

Potrivit unor imagini postate pe Facebook, un taximetrist și trei turiști israelieni au fost agresați de jandarmi, vineri noaptea, după mitingul diasporei. Israelienii loviți de jandarmi susțin că ei au plecat de la un hotel cu taxiul, că mergeau la un restaurant și că nu aveau nicio legătură cu protestele. Cu toate acestea, forțele de ordine i-au dat jos din taxi cu forța. Într-un comunicat, Ambasada Israelului la București precizează că are dovezi că turiștii israelieni nevinovați s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara.

Nu a contat că turiștii le-au arătat polițiștilor și jandarmilor pașapoartele care atestă faptul că sunt cetățeni străini: au fost loviți și culcați la pământ.

Israelienii sunt furioși pentru că, și după ce s-au lămurit lucrurile, nimeni nu a prezentat scuze pentru agresarea lor. Acum, vor să dea în judecată Poliția Română.

„Considerăm acest incident ca fiind inaceptabil și extrem de serios. Turiștii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenției brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor” transmite reprezentanța diplomatică.